Ja ja da be det Blogg på meg også

Eldste jenta mi har et lekedata som sier ”En blogg er på en måte en dagbok ” jo kanskje det. Har lyst til å dele min glede med foto og reiser i denne bloggen. Håper jeg kan fortelle noen gode historier, fra noen av mine eventyr rundt om i verden. og dele noen av mine tanker.

Det er lov og lese i mellom linjene !

fredag 2. mars 2012

Liten hilsen fra Sildefisket 2012

Noen stevningsbilder fra en dag på sildefisket

Ja da er årets sildefiske over, 1800 tonn med havets sølv er fanget og levert . Grunnlaget for en hyggelig årsinntekt er lagt og jeg har fri i noen uker før torsk og hyse fisket på finnmarken .

Legger ut noen bilder fra nest siste lasta vi fikk , på vei ut av fjorden fanga jeg dei første solstrålene bak i fjella.Og tenkte at dette kom til å bli en bra dag . Nå har vi hoppa langt ut på dagen, nesten kveld. Vi er innenfor Svinøya og vi har lastet båten med 290 t med sild . Jeg har vært i arbeide så jeg har ikke bilder fra arbeidet før det nesten er over . Da båten var full var det i gjenn masse sild i nota , flere hundre tonn faktisk så vi fylte flere båter . Vi kan ikke dumpe silda ”noe som har vært meget idiotisk ” så da er det bedre å gi den bort til andre båter . Her  pumper vi sild til Svebas også en SF båt . Masse måser som passer på å spise opp alt som unnslipper nota
Kystvakta kom på rutinekontroll når vi lå der. En journalist fra SMP fulgte med kystvakta for å ta bilder og lage en repotarsje om sildefisket . Han hadde ryggsekk med seg noe som er bannlyst på en fiskebåt, fårer med seg ulykke. Mens han jobber med et bilde smeller et tau i mellom beina hans, flåsnurpa røyk, hektisk aktivitet i noen minutter før vi får flåen over vannet at og nota er tett . noen tonn med sild havna i vannet, tusener av måser får et gratismåltid og spekkhuggerne takker for maten.  
Legger med en link til Repotarsjen fra SMP http://www.smp.no/nyheter/article425623.ece

Svebas fikk fulltank

Ørna i Fosnavåg
Vist vi kasta sild på vatnet i fosnavåg kom ørna og viste seg fram . Kom en sur gubbe å sa at det var ikke lov å kaste fisk på sjøen , fortsatte litt til for å få tatt noen bilder . Men gubben kom i gjenn og var sur som rognebær , skulle tru han eigde retten til å ta bilder av Ørna . Håper en måse driter i hue på den sure gubben 

1 kommentar:

  1. Flotte bilde! Du har fanga interessante motiv og stemningar. Det ser ut som at du opplever mykje spennande på havet.

    SvarSlett